Alle er velkomne til at skrive.

Forud for Scottish Open lagde Jonas Wittenburg og jeg vejen forbi Hillerød Bowlsklub for at prøve kræfter med carpet udgaven af bowls.
Forud for besøget havde vi søgt lidt rundt på nettet og det viste sig at være svært at finde et sted hvor vi kunne prøve bowls, og det skulle vise sig at dere rent faktisk heller ikke er en fullsize bane, men derimod er der – Godt gemt – rundt omkring i landet flere steder hvor man spiller dette fascinerende spil. Faktisk kunne vi ikke finde en rigtig hjemmeside for nogle af klubberne. Men det slår os ikke ud, og efter lidt søgen kommer vi i kontakt med Hillerød Bowlsklub.
På vej derop har man sådan lidt fornemmelsen af at man kommer ud til noget som ikke rigtigt er noget, en håndfuld mennesker som har fået bikset lidt udstyr sammen, som de så hygger sig med. Det skulle vise sig at være så langt fra virkeligheden som næsten muligt.
Vi ankommer til Hillerød og efter lidt søgen finder vi frem til hallen som der spilles i, og synet der mødte os var et væld af mennesker i vidt forskellige aldre som hyggede sig med kaffe og 3 timers spil.
Og ikke bare med noget de havde bikset sammen, nej det var top professionelt udstyr som blev pakket ind og ud hver eneste gang at de spiller. Hvilket er imponerende i sig selv, da spilletæpperne (carpets) vejer 90 kg stykket
Klubben er en vist det vi kan kalde en en onsdagformiddaghyggekaffeklub, men med et seriøst tilsnit. For spillet fanger alle, og der var bestemt ikke nogen som var kommet bare for at deltage, næ man gik efter sejren.
Hver gang de mødes trækker en computer lod om hvem der møder hvem, så hver uge byder på nye kampe og nye modstandere. Unge som ældre spiller alle spillet med en gejst som man ikke møder i mange andre klubber. I det hele taget hvilken klub kan prale af at de kan samle næsten alle deres medlemmer hver eneste gang at de mødes.
Godt nok er der måske lidt større chance for at de kan mødes end i andre klubber, da gennemsnitsalderen i klubben er imponerende 73 år – faktisk når vi runder 2014 kan de prale af at have 7 medlemmer over 80 – nogle ville så måske lure at her var ikke noget for mig at prøve. Men Jonas og jeg blev vel modtaget og fik prøvet spillet, sludret og drukket kaffe. Præcist vel det der er formålet i enhver sportsgren, nemlig at samle deres medlemmer og dyrke den sport som man samles om.
En ting som er sikkert det kræver øvelse teknik og snilde hvis man skal nå et vist niveau i denne sport, dog skal jeg ikke lige undlade at smide et billede op som kostede den gode Hr. Wittenburg en frokost – Hansen har jo også lov at være heldig i ny og næ. Hvis nogen skulle være i tvivl, så er målet for sporten at ligge tættest på jack’en med sin Bowl – kik og lær Hr Wittenburg kik og lær